Coördinator VoorleesExpress

De VoorleesExpress is een van de projecten van Aanzet om de onderwijskansen van kinderen te vergroten. Vanuit 442 locaties in Nederland lezen ruim 5000 vrijwilligers van Stichting VoorleesExpress voor bij een gezin thuis. De vrijwilligers brengen voorleesplezier in gezinnen met kinderen die moeite hebben met taal. En het werkt!

De voorleesvrijwilligers lezen twintig weken lang voor en spelen taalspelletjes met ouders en kinderen. Ze praten met ouders over wat zij kunnen doen om de taalontwikkeling van hun kind te stimuleren. En ze nemen het gezin mee naar de bibliotheek. Ouders maken kennis met de collectie kinderboeken en sluiten een gratis lidmaatschap voor hun kind af.

Als coördinator koppel je de voorleesvrijwilligers aan de gezinnen. Je houdt contact en coacht gedurende het traject. Je ondersteunt ook bij de werving van vrijwilligers en gezinnen of je organiseert (digitale) bijeenkomsten en trainingen.

Wat ga je doen?

- je begeleidt 5 tot 10 gezinnen per jaar;
- je zet je in om gezinnen en vrijwilligers voor de VoorleesExpress te werven;
- je hebt een kennismakingsgesprek bij de gezinnen thuis;
- je koppelt de voorlezers aan een gezin, afhankelijk van de mogelijkheden en bijzondere omstandigheden;
- je houdt contact en organiseert bijeenkomsten voor de voorlezers;
- je houdt contact met de leerkracht op school;
- je hebt een tussen- en eindgesprek bij het gezin;
- je volgt de voortgang van de voorleestrajecten via de webapp van de VoorleesExpress;
- je doet mee aan het overleg van het coördinatorenteam;
- je zorgt voor een goede registratie van alle trajecten in de webapp;

Wat breng je mee?

- je vindt het allereerst leuk om aan de slag te gaan met de gezinnen en vrijwilligers van de VoorleesExpress;
- je bent minimaal 18 jaar oud;
- je spreekt en schrijft goed Nederlands;
- je communiceert gemakkelijk met voorlezers en gezinnen uit verschillende culturen;
- je bent goed bereikbaar via telefoon en e-mail;
- je bent betrouwbaar en flexibel en je voelt je verantwoordelijk voor een goed verloop van de voorleestrajecten;
- je hebt computervaardigheden;
- je bent beschikbaar op woensdagochtend voor overleg;
- je kunt een VOG overleggen. Deze vraag je gratis aan via Aanzet.

Wat levert het je

- een unieke ervaringsplaats waarin je werkt met gezinnen met een taalachterstand en met een bevlogen team van voorlezers en coördinatoren;
- je krijgt een training in het begeleiden van vrijwilligers;
- je krijgt informatie over interactief voorlezen en lees- en taalstimulering bij kinderen;
- je ontvangt een vrijwilligers vergoeding;
- je wordt uitgenodigd voor een gezellige bijeenkomst voor alle coördinatoren en voorlezers van de VoorleesExpress.

Heb je een vraag? Bel Ans de Haan of Fatima Di
Doe je mee? Meld je aan via de website van de VoorleesExpress

Reageer direct

Verstuur