Ouders van kinderen in groep 7 en 8

Cursus De toekomst van uw kind

Na de basisschool volgt een nieuwe fase voor u en uw kind. Deze praktische cursus is gericht op de overgang naar het voortgezet onderwijs en hoe uw kind zich ontwikkelt tot puber.

Bestemd voor
Ouders van kinderen in groep 7 en 8 van de basisschool

Doelen
ouders ondersteunen bij de ontwikkeling van hun kind tot puber
ouders maken samen met hun kind een weloverwogen keuze voor een middelbare school

Werkwijze
De cursus bestaat uit twee keer acht bijeenkomsten van een uur. De eerste serie lessen volgt u tijdens het zevende leerjaar van uw kind, de tweede serie tijdens het achtste leerjaar. Naast praktische informatie krijgt u ook opdrachten mee voor thuis. Na afloop van de cursus ontvangt u een certificaat.

Afhankelijk van het aantal aanmeldingen kan er worden gekozen voor een gecombineerde cursus voor ouders met kinderen in zowel groep 7 als 8. Deze combinatiecursus bestaat uit acht bijeenkomsten van anderhalf uur.

Adviseur

Marian van der Pauw