De Boekfiets rijdt naar het Westland

09-09-2021
Binnenkort rijdt de Boekfiets door het Westland. Kinderopvangorganisaties Kwest en Okidoki slaan de handen ineen om met de Boekfiets voorleesplezier aan kinderen en ouders te brengen.

De Boekfiets rijdt vanaf oktober uit naar de locaties van Kwest en Okidoki, eerst in Naaldwijk en later ook in de andere Westlandse kernen. De Boekfietsers gaan binnen en buiten voorlezen, in de kinderopvanglocaties en ook in speeltuinen, parken en bij evenementen.
De medewerkers van Kwest en Okidoki kregen gisteren een Boekfietstraining. Zij leerden fietsen op de elektrisch ondersteunde Boekfiets, oefenden met interactief voorlezen met het Kamishibai kastje, dansten op de Boekfiets bewegingsversjes en kregen uitleg over de Boekfiets app.

In de week van 13 september worden de eerste (proef)ritjes gemaakt. Op maandag 4 oktober trappen Kwest en Okidoki we het project Boekfiets officieel af!