Ouders en peuters
Spelochtend

Instapje/Opstapje (1-2 jaar)

In opdracht van de gemeente organiseert Stichting Aanzet gezellige en leerzame spelochtenden waar ouders en peuters van 1 en 2 jaar samen knutselen, spelen, voorlezen en zingen. De spelochtenden richten zich op de spelontwikkeling van kinderen en op de onderlinge contacten van ouders.

Bestemd voor

Gezinnen die weinig contacten hebben of weinig gebruik maken van de educatieve voorzieningen in de wijk.

Doelen

• het spelen met kinderen stimuleren en de kennis vergroten over de waarde van spelen
  • kinderen met elkaar laten samenspelen
  • ouders in contact brengen met andere ouders
  • het verkleinen van de stap naar de peuterspeelzaal
  • ouders stimuleren om (educatieve) voorzieningen samen met hun kind te bezoeken

Werkwijze

Op basis van de leeftijd worden kinderen ingedeeld bij Instapje of Opstapje. Het materiaal dat gebruikt wordt is toegespitst op de leeftijd. De groepen komen wekelijks bij elkaar. Om de week is er een voorlichtingsbijeenkomst voor ouders over onderwerpen als spelen, speelgoed, de bibliotheek, de ontwikkeling en opvoeding van jonge kinderen. Tijdens deze voorlichtingsbijeenkomsten is er kinderopvang voor de kinderen.

Coördinator

Nawal Al-Baz