Martha (8) ontvangt VoorleesExpress diploma

17-06-2020
Gisteren heeft onze voorleesvrijwilliger Patty het VoorleesExpress voorleestraject van 20 weken in ‘haar’ gezin afgesloten. Martha (8) las zelf een boek voor! Ze kreeg een echt diploma én een leuk cadeautje.

De VoorleesExpress zorgt ervoor dat kinderen met een Nederlandse taalachterstand extra aandacht krijgen. Een half jaar lang komt een voorlezer bij een gezin thuis voorlezen en taalspelletjes spelen. Samen met de ouders zorgen we dat taal en (voor)leesplezier een vaste plek in het gezin krijgen.
Vanaf september hopen we weer volop bij gezinnen thuis te kunnen voorlezen. Stichting Aanzet voert de VoorleesExpress uit in Schiedam en Vlaardingen. We zoeken nog twintig vrijwilligers om alle aangemelde gezinnen te kunnen bezoeken.

Doe je mee? Het kost je een uurtje per week en het brengt jou en het gezin veel voorleesplezier. Lees meer informatie en meld je aan via de website.