Ouders van kinderen van 4 tot 13 jaar

Cursus Opvoeden & Zo

Wat doe je als je kind niet luistert? Als je kind niet doorslaapt? Of weigert te eten? Opvoeden is leuk en soms lastig. Herkenbaar? De cursus Opvoeden & Zo is er voor ouders met kinderen van 4 tot 13 jaar.

Opvoeden & Zo geeft tips en concrete handvatten bij het opvoeden van uw kinderen. De cursus richt zich op alledaagse opvoedsituaties. Tijdens de bijeenkomsten staat het daadwerkelijk oefenen van vaardigheden centraal. Je volgt het programma samen met andere ouders zodat je steun en herkenning vindt bij elkaar.

Bestemd voor

Ouders van kinderen van 4 tot 13 jaar.

Doelen

Je leert vaardigheden in de opvoeding van je kind(eren);
Je krijgt eenvoudige handvatten aangereikt om het gedrag van je kind(eren) effectief en positief te beïnvloeden.

Werkwijze

De cursus bestaat uit zes bijeenkomsten van twee uur met een aantal vaste onderdelen: welkom, huiswerkbespreking, introductie op een nieuw thema of nieuwe vaardigheid, dvd-fragmenten en oefeningen.

Tijdens de cursus staan zes opvoedingsvaardigheden centraal:

• aandacht geven
  • complimenten geven