Ouderconsulent (16 uur/week)

Binnen Stichting Aanzet werken wij met een enthousiast, sociaal bewogen, professioneel team. Op dit moment is er ruimte voor uitbreiding. We zijn op zoek naar een (Arabisch sprekende) ouderconsulent om ons team te versterken.

Wat ga je doen?

Wekelijks worden in Vlaardingen bijeenkomsten gehouden voor ouders van (doelgroep)kinderen in de voorschoolse periode. De bijeenkomsten vinden plaats in de wijk waar de ouders wonen. Als begeleider van deze bijeenkomsten geef je ouders inzicht in de ontwikkeling van het  jonge kind en de wijze waarop ouders thuis met hun kind bezig kunnen zijn.

Een deel van de bijeenkomsten is voor ouders met hun jonge kind, waar gezamenlijk wordt gespeeld, gezongen, voorgelezen etc. Ook komen opvoedthema’s aan de orde en krijgen ouders informatie over diverse voor hen belangrijke instanties, zoals de peuteropvang, de bibliotheek, het wijkteam en het CJG. Incidenteel worden er relevante gastsprekers uitgenodigd. Daarnaast wordt ingespeeld op vragen en behoeftes van ouders.

Als peuterconsulent bezoek je ouders van (doelgroep)peuters die van het CJG een VVE indicatie hebben gekregen. Je informeert ouders over het belang van deelname aan peuteropvang en je helpt hen, indien nodig, met de inschrijving bij een peuteropvanglocatie. Daarnaast geef je ouders informatie over de educatieve voorzieningen in de wijk. Eén dagdeel per week ben je op het consultatiebureau (CJG) om ouders van peuters met een VVE indicatie te spreken.

Met deze werkwijze slagen we er in Vlaardingen in om 98% van de peuters met een VVE indicatie toe te leiden naar de peuteropvang. En daar zijn we trots op!

Wat zijn je verantwoordelijkheden?

• Zelfstandig werken met ouders/verzorgers van jonge kinderen;
  • Wekelijks informatieve en educatieve bijeenkomsten kunnen organiseren;
  • Ouders van peuters met een VVE indicatie informeren en toeleiden naar de VVE-voorzieningen/peuteropvang;
  • Een goede registratie en administratie bijhouden.

Wat bieden wij jou?

• Een leuke, uitdagende baan waarin je veel eigen inbreng hebt;
  • Goede salariëring en secundaire voorwaarden;
  • Een gezellig team van professionals in een informele omgeving.

Deze functie vraagt van jou:

• Aantoonbaar MBO/HBO werk- en denkniveau;
  • Goede beheersing van de Nederlandse en (klassiek) Arabische taal;
  • Relevante werkervaring in een soortgelijke functie;
  • Kennis van of ervaring met werken met mensen uit verschillende culturen;
  • Flexibiliteit en zelfstandigheid;
  • Kennis kunnen overdragen.

Zijn dit jouw kwaliteiten?

• Een creatieve duizendpoot;
  • Klantvriendelijk;
  • Sensitief;
  • Open mind.
Stuur dan snel jouw sollicitatiebrief voorzien van c.v. vóór vrijdag 13 december a.s. naar:
t.a.v. N. Albaz
3133 EA  Vlaardingen