Medewerker ouderbetrokkenheid

Wat houdt het werk in?

Het gaat om een functie voor 16 - 24 uur per week waarbij je in eerste instantie uitvoering geeft aan de oudergroepen Instapje / Opstapje én je werkzaam bent in de ouderkamer van een school / IKC.

Oudergroepen Instapje / Opstapje

Bijeenkomsten voor ouders met (doelgroep)kinderen in de voorschoolse periode. De programma’s richten zich op de spelontwikkeling van kinderen. De ouders spelen onder leiding van de consulent samen met hun kinderen. Ouders doen ervaring op met activiteiten, zien de resultaten ervan in de ontwikkeling van hun kind. Ouders leren op een hele concrete manier hoe zij de ontwikkeling van hun kinderen kunnen stimuleren.

Ouderkamer

In de ouderkamers organiseren consulenten van Stichting Aanzet in samenwerking met de school een breed activiteitenaanbod op maat, dat de thuisbetrokkenheid en het onderwijsondersteunend gedrag van ouders stimuleert.

Wat zijn je verantwoordelijkheden?

• Je coacht ouders hoe zij de ontwikkeling van hun kind met spel kunnen stimuleren.
  • Je onderhoudt contact met pedagogisch medewerkers;
  • Je verzorgt informatieve, educatieve en creatieve bijeenkomsten in de ouderkamer van school / het IKC.

Wat bieden wij jou?

• Een leuke, uitdagende baan waarin je veel eigen inbreng hebt;
  • Goede salariëring en secundaire voorwaarden;
  • Een gezellig team van professionals in een informele omgeving.

Wat vraagt deze functie van jou?

• Je hebt aantoonbaar MBO of HBO werk- en denkniveau (Pedagogiek, SPH, Social Work);
  • Je hebt relevante werkervaring;
  • Je hebt kennis van of ervaring met werken met mensen uit verschillende culturen;
  • Je kunt kennis overdragen en leiding geven;
  • Je bent zelfstandig en flexibel;
  • Je bent werkzaam op wisselende locaties;
  • Je kunt snel schakelen tussen verschillende activiteiten;
  • Het is een pré als je naast het Nederlands ook de Poolse taal beheerst.

Zijn dit jouw kwaliteiten?

• Een creatieve duizendpoot
  • Klantvriendelijk
  • Sensitief
  • Open minded