FAQ

Bekijk de veelgestelde vragen en antwoorden. Staat jouw vraag of ons antwoord er niet bij? Neem contact met ons op via info@stichtingaanzet.nl of telefoonnummer 010 2322211.

Vragen van ouders over het coronavirus en de maatregelen van de overheid

Ouders geven aan dat zij vragen hebben over het coronavirus en over de maatregelen van de overheid. Op deze pagina geven we antwoord op vragen van ouders. Let op: de maatregelen en adviezen van de overheid kunnen veranderen!

Voor iedereen in Nederland geldt:

• Blijf zoveel mogelijk thuis;
  • Ga alleen naar buiten voor werk wanneer u niet thuis kunt werken, voor boodschappen of om voor anderen te zorgen;
  • Houd buiten en binnen altijd minimaal 1,5 meter afstand van anderen;
  • Buiten wandelen mag, maar niet in een groep;
  • Kinderen tot 12 jaar mogen buitenspelen. Ouders houden minimaal 1,5 meter afstand van anderen;
  • Voor thuis: maximaal drie mensen op bezoek en houd 1,5 meter afstand.
Let op:
  • Als u kucht, hoest en/of verkouden bent: blijf thuis!
  • Heeft u of uw huisgenoot koorts, dan moet iedereen in het huishouden thuisblijven.
Bron: Rijksoverheid, 24 maart 2020

Het RIVM geeft betrouwbare informatie:

Op de website geeft het RIVM antwoorden op veelgestelde vragen
, zoals:

• Als een van mijn gezinsleden coronaklachten heeft, wat moet ik dan als eerste doen?
  • Ik heb een zieke man, waar moet ik opletten?
  • Kan ik mijn ouders nog bezoeken met de kinderen?
  • Mogen mijn kinderen buiten of binnen spelen met vriendjes?
  • Mag ik met mijn kind / mijn gezin naar buiten om te wandelen?
  • Mag mijn kind in een speeltuin spelen?
De informatie op deze website is ook in het Engels te lezen. Op de website van Pharos vind je informatie over het Coronavirus in diverse talen.

En verder:

Deze vragen en antwoorden worden aangevuld.
Lees ook de dagelijkse nieuwsupdates en informatie op de website Opgroeien in Vlaardingen

Vragen van ouders over kinderopvang en school na 11 mei 2020

Vanaf maandag 11 mei gaan kinderen op de basisschool weer gedeeltelijk naar school. De hele dagopvang, de peuteropvang en de buitenschoolse opvang gaan op 11 mei weer volledig open. Hierover geven alle scholen en kinderopvang zelf informatie aan ouders.

Heb je vragen of begrijp je de informatie niet goed? Vraag dan om extra uitleg aan de leerkracht of pedagogisch medewerker. Of neem contact op met jouw contactpersoon bij Aanzet. We kunnen helpen, bijvoorbeeld bij het vertalen van informatie.

Heb je moeite om je kind te begeleiden bij het thuisonderwijs? Je kunt je aanmelden voor ons programma Samen Leren. Kijk voor informatie op de website https://www.samenleren.net

Op de website Opgroeien in Vlaardingen vind je een video over hoe je je kind kunt voorbereiden op de terugkeer naar de kinderopvang: https://www.opgroeieninvlaardingen.nl/…/hoe-zorg-ik-dat-mij…

Het Nederlands Jeugdinstituut heeft een overzicht gemaakt van veelgestelde vragen van ouders en antwoorden. Misschien staat jouw vraag hierbij?

Ik wil graag een routebeschrijving naar het kantoor van Stichting Aanzet

Ons bezoekadres is Van Beethovensingel 126, 3133 EA in Vlaardingen.

Ons kantoor is gevestigd in het verzamelkantoor van Hoogerwerf (eerste verdieping), naast Peugeotdealer Eijgenraam.

Routebeschrijving met de auto
  • Vanaf de A20 neem je afslag 8 Vlaardingen-West
  • Vanuit de richting Rotterdam sla je linksaf onder het viaduct door, vanuit de richting Hoek van Holland sla je rechtsaf.
  • Je rijdt nu op de Marathonweg. Neem de derde afslag linksaf, de Marnixlaan op.
  • Daarna rijd je door tot de rotonde en daar sla je rechtsaf naar de Van Beethovensingel.
  • Vervolgens de eerste mogelijkheid rechtsaf en direct linksaf het parkeerterrein op.
Navigatie
Let op: maak je gebruik van navigatie dan adviseren wij om huisnummer 124 in te toetsen.

Routebeschrijving met het OV
Bushalte Mahlerstraat is op 1 minuut loopafstand van ons kantoor