Pedagogisch medewerkers, leerkrachten, intern begeleiders, schooldirecties en managers kinderopvang
VVE conferentie

VVE conferentie

Op woensdag 3 november 2021 organiseert Stichting Aanzet de jaarlijkse VVE conferentie voor professionals in onderwijs en opvang in Vlaardingen, Schiedam en Maassluis

Denise Bontje is specialist lezen, kijken en spelen. Zij geeft een lezing over de kracht van verhalen in alle vormen. Ze gaat in op jouw rol bij mediaopvoeding en vertelt hoe media kunnen bijdragen aan de ontwikkeling van jonge kinderen. Hoe zorg je dat kinderen ruimte krijgen om verhalen te verwerken door te spelen en te bewegen, ontdekken en maken? Kortom: VVE; neem media mee!

Mediaproeverij en workshop

Voor en na de lezing kun je de Mediaproeverij bezoeken. Na de lezing kun je deelnemen aan een workshop naar keuze:


1. Workshop 'Mediaopvoeding'

Marije Lagendijk is mediapedagoog en moeder van twee jonge dochters (5 en 0). Zij geeft een workshop over mediaopvoeding. "Kinderen zijn op steeds jongere leeftijd online. Dat is hartstikke leuk en leerzaam! Maar dat kunnen ze nog niet alleen, daar hebben ze echt nog begeleiding voor nodig. Mediaopvoeding! Of zoals ik het liever noem: Digitale zwemles! 

In deze workshop neem ik je mee in mijn visie op mediaopvoeding. We bekijken wat mediaopvoeding is en bespreken waarom jij als professional daarin zo belangrijk bent voor kinderen en ouders. En misschien nog wel belangrijker: je krijgt praktische tips hoe jij kinderen en ouders kunt ondersteunen bij mediaopvoeding.

2. Workshop 'Van consumeren naar produceren met kleuters'

In deze workshop van Petra Mestrom ontdek je hoe je kleuters op een leuke en educatieve manier, media kunt laten produceren in plaats van consumeren. Je leert hoe de Greenscreenbox werkt en hoe je deze kunt inzetten voor leesplezier en digitale geletterdheid van kleuters. In de Greenscreenbox gaan kleuters met verhalen en boeken aan de slag, ze verwerken informatie en gebruiken hun fantasie. Natuurlijk is er ook volop gelegenheid om zelf aan de slag te gaan met de Greenscreenbox.

3. Workshop 'Mediagebruik in de groep'

Hoe doe je dat en wat jouw rol als professional? Welke media kies je en hoe haal je er meer uit? Geef je ook zelf het goede voorbeeld? Je leert hoe je gebruik maakt van verschillende media. Denise Bontje vertelt hoe je mediagebruik in de groep kunt afwisselen met voorlezen, kijken, luisteren, spelen en doen, met en zonder scherm. Je leert wat de mogelijkheden zijn, met de WegWijzer van Mediasmarties ter inspiratie.  

Tip: Kom je samen met je collega's naar de VVE conferentie? Zorg dat je allemaal aan een verschillende workshop deelneemt en deel je kennis.

Waarom doe je mee aan de VVE conferentie?

Je krijgt informatie en volop inspiratie. Je kunt jouw vragen stellen aan deskundigen op het gebied van media en mediaopvoeding. Deze kennis pas je toe in de voor- en vroegschoolse educatie in jouw groep of klas. 

Voor wie?

Voor professionals in opvang en onderwijs die zijn betrokken bij voor- en vroegschoolse educatie: pedagogisch medewerkers, leerkrachten, IKC- en schooldirecteuren en managers in de kinderopvang.

Wanneer?

Woensdag 3 november 2021, vanaf 14:30 tot 17:00 uur.

Waar?

Oude Stadhuis, Markt 11 in Vlaardingen.

Kosten?

Deelname is gratis voor professionals in opvang en onderwijs in Vlaardingen, Schiedam en Maassluis.

Aanmelden?

Meld je aan via deze link. Je ontvangt direct een bevestiging. Voor 30 oktober ontvang je meer informatie.

Stichting Aanzet
E: info@stichtingaanzet.nl
T: 010 - 23 22 111
KvK: 41134275

Postadres:
Postbus 298
3130 AG Vlaardingen

Bezoekadres:
Van Beethovensingel 126
3133 EA Vlaardingen

Menu

Samen op weg naar een mooie toekomst!
Onderwijskansen voor kinderen vergroten
Training voor professionals in onderwijs en opvang
Ouderbetrokkenheid, opvoedingsvaardigheden en onderwijsondersteunend gedrag bij ouders bevorderen
Samen op weg naar een mooie toekomst!
Samen op weg naar een mooie toekomst!
Samen op weg naar een mooie toekomst!
Samen op weg naar een mooie toekomst!
Samen op weg naar een mooie toekomst!