Ouders van kinderen

Training Weerbaar opvoeden

Alle ouders willen het beste voor hun kinderen. Soms zijn zij beperkt in de mogelijkheden om hun kind te beschermen en ondersteunen. Tijdens het opgroeien tot volwassene raken sommige jongeren zichzelf of de aansluiting met de samenleving kwijt. Ouders zijn als geen ander in staat zijn om deze signalen vroegtijdig bij hun kind te ontdekken. Stichting Aanzet organiseert, in opdracht van de gemeente, cursusbijeenkomsten 'Weerbaar opvoeden' voor ouders waar zij dit kunnen bespreken.

In de cursus ‘Weerbaar opvoeden’ geven we ouders adviezen en tips hoe om te gaan met hun puber. In de interactieve bijeenkomsten brengen we kennis over en krijgen ouders vaardigheden mee. De deelnemers leren van de begeleider maar ook en vooral van elkaar.

Belangrijke thema’s die aan de orde komen:
  • De verschillende leefwerelden waarin kinderen zich bevinden;
  • Identiteit en burgerschap;
  • Het belang van betrokkenheid bij de samenleving;
  • Contact met je puber houden, praten en luisteren;
  • Social media en opvoeding;
  • Waar vind ik hulp?

Voor gemeentes
Wilt u dat wij ook in uw gemeente een training 'Weerbaar opvoeden' verzorgen? Neem contact op met Nawal Al-Baz.

Coördinator

Nawal Al-Baz